x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce se întâmplă cu banii încasați de Iohannis din chiria casei din centrul Sibiului

Ce se întâmplă cu banii încasați de Iohannis din chiria casei din centrul Sibiului

22 Feb 2017   •   19:41
Ce se întâmplă cu banii încasați de Iohannis din chiria casei din centrul Sibiului

Radu Tudor a comentat, miercuri seară, în emisiunea ”La ordinea zilei”, decizia Curții de Apel Piteşti care a respins contestaţia în anulare formulată de familia preşedintelui Klaus Iohannis, în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanţă. 

Radu Tudor a ținut să sublinieze că acel imobil a fost pierdut de familia Iohannis anul trecut, printr-o decizie definitivă a magistraților de la Curtea de Apel Brașov.

De asemenea, Radu Tudor a arătat că, în opinia sa, președintele Iohannis nu va fi pus în postura de a returna cei 300 de mii de euro încasați de la banca cu care avea contract de închiriere, arătând că ”banii nu au fost încasați ilegali”, atâta timp cât nu a existat o hotărâre definitivă a justiției.

”Până la decizia Curții de Apel Brașov, casa respectivă era cel puțin până atunci în mod legal dobândită de oamenii aceștia, pentru că nu exista o decizie a instanței care să spuna altceva”, a spus Radu Tudor, arătând că singura obligație a președintelui era aceea ca, după decizia instanței de la Brașov, să nu mai încaseze banii din chirie.

Invitată în emisiune, Oana Florea a ținut să precizeze că familia Iohannis a continuat să primească banii din chirie pentru acel imobil, amintind un răspuns pe care Raiffeisen Bank l-a transmis la o întrebare adresată de RISE Project în această chestiune.

„Raifeissen Bank, în calitate de chiriaș, nu a fost notificată de către nicio instituție cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, așadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare”, scrie în răspunsul dat de bancă.

Într-o nouă reacție a Președinției, se arată că președintele Klaus Iohannis nu a mai încasat chirie din noiembrie 2015 pentru acel imobil. De asemenea, potrivit acestui comunicat, Raifeissen Bank, în calitate de chiriaș, plătește în continuare chirie, însă într-un cont neutru. 

Informația a fost dezvăluită la Antena 3 de Radu Tudor, care a cerut un punct de vedere Președinției, pe acest subiect.

×