x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima

CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima

03 Feb 2017   •   10:15
CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori a luat în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt - Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău".

Joi, Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea.

În 16 ianuarie, Oana Schmidt - Hăineală şi Constantin Sima au fost numiţi secretari de stat în Ministerul Justiţiei.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detaşarea în MJ a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, Secţia a hotărât detaşarea în MJ a procurorului Constantin Sima de la Parchetul General, pe o perioadă de trei ani, începând cu 11 ianuarie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale.

Ministerul Justiţiei primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea celor două acte normative care modifică legislaţia penală.

Sursă: Agerpres

×