x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un nou general SRI implicat în afacerile lui Florian Coldea

Un nou general SRI implicat în afacerile lui Florian Coldea

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   16:30
Un nou general SRI implicat în afacerile lui Florian Coldea
Sursa foto: Lucian Alecu

Un alt general SRI a fost găsit în afaceriile lui Florian Coldea.

Potrivit procurorilor DNA, în conturile firmei lui Dumitru Cocoru intrau banii ceruți de la oamenii de afaceri care voiau să scape de condamnări. Aceștia erau transferați în tranșe mici şi mutați prin firme de consultanță.

Traseul banilor în cazul omului de afaceri Cătălin Hideg începea de la conturile firmei de avocatură a lui Doru Trăilă, unde au fost trimiși în trei tranșe. 20.000 de euro din contul personal şi două tranșe de câte 200.000 de lei din conturile companiei sale.

Imediat, firma lui Trăilă a făcut mai multe plăți printre care și către compania controlată de Dumitru Dumbravă. Mai departe, banii trec către alte firme de consultanță, inclusiv către cea fondată în 2020 de generalii SRI Coldea şi Cocoru, societate care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei.

Procurorii arată în ordonanță că, din 2022 şi până în prezent, s-au făcut 19 transferuri în valoare totală de peste un milion de lei către aceștia.

Procurorii anticorupție au ajuns la Dumitru Cocoru după ce, potrivit surselor din ancheta, în timpul audierilor maraton, Florian Coldea l-ar fi turnat pe el și pe Dumbravă.

Dumitru Cocoru este fost șef al departamentului de interceptări din cadrul SRI. Este expert criminalist în domeniul Sisteme de Telecomunicații, acreditat de Ministerul Justiției.

Pe lângă afacerea cu generalul Coldea, Dumitru Cocoru mai are o societate comercială care a fost fondată în 2017. Potrivit ultimului raport depus la Finanțe, societatea a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 400.000 de lei și niciun angajat declarat de la data înființării.

În 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind înaintarea lui Dumitru Cocoru în gradul de general cu patru stele, la trecerea în rezervă, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: florian coldea dumitru cocoru