x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 42 de persoane, audiate după ce ar fi primit indemnizații pe baza unor acte falsificate

42 de persoane, audiate după ce ar fi primit indemnizații pe baza unor acte falsificate

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   19:45
42 de persoane, audiate după ce ar fi primit indemnizații pe baza unor acte falsificate

Polițiștii din Capitală duc miercuri la audieri 42 de persoane, într-un dosar în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Aceștia sunt suspectați că au primit indemnizații, în contextul pandemiei, pe baza unor acte falsificate.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii pun în aplicare 42 de mandate de aducere în București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În perioada 2020 - 2021, cele 42 de persoane, folosind documente falsificate, ar fi solicitat și primit din partea agențiilor de plăți si inspecție socială din București și județele Ilfov, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița și Prahova indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, în valoare de 4.500 de lei/lunar.

Prejudiciul total produs bugetului de stat este de 720.000 de lei.

Persoanele în cauză urmează să fie duse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: indemnizatii acte falsificate