x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții de amploare la Primăria Iași. Mihai Chirică, dus cu mașina poliției la audieri

Percheziții de amploare la Primăria Iași. Mihai Chirică, dus cu mașina poliției la audieri

de Anastasia Paul    |    14 Dec 2022   •   12:01
Percheziții de amploare la Primăria Iași. Mihai Chirică, dus cu mașina poliției la audieri

Procurorii DIICOT și poliţiştii de la Crimă Organizată efectuează noi percheziţii la Primăria Iaşi, după cele realizate de DNA, în urmă cu câteva zile. Circa 30 de persoane vor fi audiate în legătură cu dosarul Hala Centrală.

Printre persoanele audiate se află primarul Mihai Chirică, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și omul de afaceri Cristian Zămoșteanu. Acțiunea vizează procedura de autorizare a lucrărilor de construcții realizate de dezvoltatori imobiliari care au fost în legătură cu funcționari publici pentru emiterea documentațiilor de urbanism. Circa 30 de persoane sunt audiate, sub suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracţională.

Serviciul Teritorial Iași din cadrul DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată efectuează, astăzi, 24 de perecheziții domiciliare la persoane fizice și sedii ale unor autorități publice locale în legătură infracțiuni de abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Surse din anchetă spun că aceasta vizează construcția restaurantului Veranda pe clădirea Halei Centrale. Primăria Iași a respins inițial proiectul, în 2016, dar un an mai târziu l-a aprobat. În martie 2022 a fost emis un certificat de urbanism pentru realizarea lucrărilor pe acoperișul clădirii. 

Acționează polițiști de la crimă organizată Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani și luptători SAS Iași, jandamii de la Brigada Mobilă Bacău și  din Iași. 

A doua zi de percheziţii la Primăria Iaşi. Primarul Chirica este vizat de DIICOT

 

 

 

 

 

×