x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procesul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, o nouă amânare, următorul termen, 27 ianuarie

Procesul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, o nouă amânare, următorul termen, 27 ianuarie

13 Ian 2017   •   13:45
Procesul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, o nouă amânare, următorul termen, 27 ianuarie

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au dat vineri un nou termen, pentru ziua de 27 ianuarie, ora 12.00, în procesul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, pentru că o parte dintre cei 23 de inculpaţi au cerut un nou termen pentru pregătirea apărării. 

Până la termenul următor preşedintele completului a cerut avocatului cetăţenilor israelieni să se hotărască asupra modului în care aceştia vor fi audiaţi, prin sistem video, sau prin alte mijloace. Avocatul ziaristului Dan Andronic a cerut instanţei ridicarea sechestrului pus pe bunurile acestuia, deoarece nu-şi poate plăti ratele pentru un credit luat de la bancă, cererea urmând să fie discutată la termenul următor. La rândul lui, Remus Truică şi avocatul acestuia au cerut instanţei ridicarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru că relaţiile cu copiii sunt grav afectate, instanţa rămânând în pronunţare. 

Preşedintele completului i-a atenţionat pe inculpaţi şi pe avocaţii acestora să respecte termenele date de instanţă şi să se prezente la procese, pentru că este o cauză cu 23 de inculpaţi şi vor începe audierile martorilor şi a inculpaţilor. El a mai precizat că au fost angajaţi şi avocaţi din oficiu care, în cazul în care avocaţii inculpaţilor vor lipsi, îi vor înlocui. 

La ieşirea din sala de judecată, Remus Truică, inculpat în dosar, a declarat că a cerut ridicarea măsurii preventive a controlului judiciar, afirmând că doi ani nu şi-a văzut fiicele. 

"De doi ani nu le-am văzut. Ele pot veni în România, dar nu au posibilitatea. Dacă ar veni în ţară pot să mă întâlnesc cu ele". 

Întrebat dacă procurorii se tem că ar putea pleca şi din acest motiv se menţine măsura preventivă a controlului judiciar, Truică a spus: "După cum aţi văzut, conduita mea a fost ireproşabilă în toată această perioadă de când mă prezint la Curtea de Apel Braşov. Absolut tot ceea ce mă defineşte pe mine ca om nu presupune o fugă de nici un fel, nici de responsabilităţi, nici fizică. Pentru că aşa cum România o bună bucată de vreme a fost condusă prin măsuri abuzive şi prin frică, mai sunt ultimele zvârcoliri ale acestui sistem. Părerea mea este că vor trebui să dispară, ca toţi să răsuflăm uşuraţi. Toţi cei care au greşit să plătească, iar cei care nu au greşit să se bucure de libertatea pe care o merită'. 

Din toţi cei 23 de inculpaţi, doar Remus Truică şi Prinţul Paul se mai află sub control judiciar. Referitor la acest lucru, Remus Truică a precizat că nu ştie care sunt motivele. 

'Instanţa de fond din Braşov a decis că nu există nici un pericol ca eu să mă sustrag şi a decis ca eu să pot călători liber oriunde în lume. DNA Braşov a făcut contestaţie la decizia instanţei şi Înalta Curte, printr-un termen preschimbat cum ştim că se procedează, a avut câştig de cauză", a precizat Remus Truică. 

'Poate dumneavoastră presa, care aveţi foarte multe surse, o să aflaţi înaintea mea, că eu nu ştiu ce motive sunt ca eu să nu pot călători", a concluzionat Remus Truică. 

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu. Prinţul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susţin că, începând din luna noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Prinţul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat şi Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu. AGERPRES

×