x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Răsturnare de situație în cazul tragic al Sharei: Legiștii dezvăluie cauza reală a morții

Răsturnare de situație în cazul tragic al Sharei: Legiștii dezvăluie cauza reală a morții

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   11:56
Răsturnare de situație în cazul tragic al Sharei: Legiștii dezvăluie cauza reală a morții
Sursa foto: Facebook

Într-o răsturnare a situației, raportul final al legiștilor în cazul tragic al Sharei, eleva olimpică și drogată din Piatra Neamț, aduce lumina asupra unor detalii cruciale. Contrar speculațiilor inițiale, se confirmă că minora nu a întreținut relații sexuale cu tânărul de 18 ani, al cărui domiciliu a devenit locul fatal al întâlnirii lor.

La mai bine de jumătate de an de la decesul tragic, medicii legiști au finalizat raportul medico-legal, arătând că adevărata cauză morții a fost o hemoragie provocată de consumul unor droguri extrem de periculoase administrate minorei.

„Raport final si rasturnare de situatie in cazul de la Piatra Neamt. Fata cunoscuta cu numele de “Shara” a murit misterios in dormitorul unui baiat ce-l cunoscuse pe internet si care i-a furnizat droguri de mare risc iar in cele din urma fata a decedat din pricina unei hemoragii masive.

Raportul final SJML arata ca fata NU intretinuse de fapt relatii sexuale cu acest individ iar decesul a fost cauzat de o reactie puternica si generalizata produsa de drogurile de mare risc administrate.

Stopul respirator a fost cauza finala tanatogeneratoare.

De precizat ca dintre toti cei care au fost arestati in cauza , niciunul nu se mai afla in arest preventiv si nici la domiciliu, avand in vedere trecerea celor 180 de zile de arest iar codul de procedura nu permite o durata mai mare pana la trimiterea in judecata”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În vara anului trecut, Shara s-a întâlnit cu un tânăr de 18 ani, pe care l-a cunoscut online. Însă, vizita la casa acestuia din Piatra Neamț a devenit fatală, atunci când tânărul i-a administrat substanțe cu risc crescut.

Certificatul medico-legal subliniază că minora de 16 ani a suferit o moarte violentă din cauza consumului de droguri extrem de periculoase. Chiar dacă cei trei tineri implicați, în vârstă de 18, 17 și 16 ani, au fost arestați preventiv inițial, aceștia se află în prezent în libertate, așteptând decizia magistraților.

În momentul tragic, mama tânărului de 18 ani a fost cea care a găsit-o pe Shara într-o baltă de sânge și a solicitat imediat ajutor. Cu toate acestea, pentru adolescenta afectată, nu s-a mai putut face nimic. 

Victima urma să participe la o conferinţă naţională a elevilor, care a fost organizată la Piatra Neamţ. Pe 30 iulie 2023, eleva a ajuns în oraş, mergând la internatul Colegiului de Informatică, dar nu i-au plăcut condiţiile de cazare. L-a contactat pe Matteo, pe care nu îl ştia, dar purtase discuţii cu el, începând din 2020, pe Snapschat. Acesta a luat-o de la gară la ora 21.00, s-au plimbat prin oraş, după care i-a propus să doarmă la el, precizând că păriinţii erau acasă.

„Înainte de a ajunge la domiciliu, inculpatul (...) l-ar fi contactat pe coinculpatul (...) solicitându-i să-i comercializeze 3 grame de Cristal, respectiv 3-CMC, drog de mare risc, iar după achiziţionarea drogurilor inculpatul s-a deplasat cu minora la domiciliul său, unde i-ar fi pus la dispoziţie şi ar fi consumat împreună o parte din droguri“, se precizează în decizia magistraţilor de la Tribunal.

×
Subiecte în articol: shara piatra neamţ