x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Stilista Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada, scoşi de sub control judiciar pe cauţiune

Stilista Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada, scoşi de sub control judiciar pe cauţiune

11 Feb 2017   •   09:27
Stilista Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada, scoşi de sub control judiciar pe cauţiune
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Stilista Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada au fost scoşi de sub control judiciar pe cauţiune, măsură dispusă faţă de aceştia de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis plângerile formulate de cei doi inculpaţi şi a dispus revocarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune dispuse anterior faţă de aceştia, decizia fiind definitivă.

Adina Buzatu şi scriitorul Eugen Burada au fost puşi sub control judiciar pe cauţiune într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de alţi inculpaţi.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploieşti, au efectuat, în septembrie 2016, 34 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

"În baza facturilor emise de societăţile "fantomă" controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei", au arătat anchetatorii.

De la adresele vizate în cadrul percheziţiilor poliţiştii au ridicat documente contabile şi bancare, precum şi unităţi informatice. www.agerpres.ro

×