x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vâlcea: Percheziţii la CET Govora

Vâlcea: Percheziţii la CET Govora

30 Iun 2016   •   09:03
Vâlcea: Percheziţii la CET Govora

Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţa în judeţele Vâlcea, Argeş, Gorj şi Mehedinţi, efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Prejudiciul cauzat depăşeste 8.000.000 de lei.

"La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din Vâlcea efectuează 22 de percheziţii domiciliare în 3 judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis joi AGERPRES.

Activităţile se desfăşoară în judeţele Vâlcea (10), Mehedinţi (3) şi Gorj (8), precum şi în municipiul Bucureşti (1).

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

"În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziţionate în realitate. De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidenţiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziţionat fiind mult inferioară", se arată în comunicat.

Conform surselor citate, în judeţul Vâlcea, percheziţiile se desfăşoară la societatea CET Govora, unul dintre cei mai mari agenţi economici cu capital de stat aflat în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

CET Govora este producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din luna mai.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mehedinţi, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

×
Subiecte în articol: perchezitii cet govora