x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Apel SOS, transmis salvamontiștilor de un snowmobil de ultimă generație

Apel SOS, transmis salvamontiștilor de un snowmobil de ultimă generație

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2023   •   15:10
Apel SOS, transmis salvamontiștilor de un snowmobil de ultimă generație
Sursa foto: facebook

Salvamontiștii din Voineasa intervin, sâmbătă, pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de către un snowmobil de ultima generatie. Coordonatele GPS au fost transmise către salvamontiști și indică o locație în zona Petrimanul.

Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa intervin pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de un snowmobil de ultimă generație.

Apelul automat a fost recepționat prin Sistemul național de urgență 112 iar coordonatele GPS au fost transmise către salvamontiști și indică o locație în zona Petrimanul.

„În zona s-au deplasat două echiaje salvamont de prim răspuns pe snowmobil, respectiv pe schiuri de tură. Vremea este urâtă, vânt, ceață, temperaturi scăzute și vizibilitate redusă. În paralel, în partea de sud a masivului, salvamontiștii din Gorj au făcut cercetări în rândul celor care se plimbă cu snowmobilele în zonă, a fost identificat deja un snowmobil care a emis un astfel de semnal, dar distanța de circa 4 km liniari dintre cele două locații nu oferă certitudinea că este același semnal”, transmit salvamontiștii.

Din cauza incertitudinii privind snowmobilul care a emis semnalul GPS, se impune continuarea cercetărilor.

 

×
Subiecte în articol: salvamontisti semnal sos