x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 600 de cavaleri, luptători şi personaje arhaice din nouă ţări, la Festivalul Medieval Oradea

Peste 600 de cavaleri, luptători şi personaje arhaice din nouă ţări, la Festivalul Medieval Oradea

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2024   •   23:20
 Peste 600 de cavaleri, luptători şi personaje arhaice din nouă ţări, la Festivalul Medieval Oradea

Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din România, va aduce, în perioada 5-7 iulie, în Cetatea Oradea, peste 600 sute de cavaleri, luptători şi personaje arhaice din nouă ţări, pentru turniruri cu lance balsa, competiţii internaţionale, meşteşuguri medievale şi spectacole cu foc, dar şi multe concerte live, a informat joi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR - Visit Oradea).

"Cetatea Oradea va redeveni un adevărat sat medieval cu meşteri, cavaleri, oşteni şi domniţe, menestreli veseli şi chiar îmblânzitori de foc. Întreaga cetate va fi învăluită de o atmosferă desprinsă din cărţile de istorie, curţile şi parcurile vor prinde viaţă sub ropote de cai, clinchet de armuri şi zumzetul personajelor medievale fascinante. Muzica, costumele, cavalerii şi nobilii veniţi din locuri îndepărtate să-şi etaleze iscusinţa, meşterii medievali care vor reda cu măiestrie arta meşteşugurilor medievale - toate acestea vor face din ediţia 2024 a Festivalului Medieval o poveste medievală epică", au transmis, într-un comunicat, organizatorii.

În premieră anul acesta, festivalul va găzdui Campionatul Internaţional de "TAP-Fight", etapa din România. TAP-fight este un sport de contact cu bază istorică, în cadrul căruia se folosesc arme, echipamente, armuri şi unelte din diferite perioade istorice, cu scopul de a lovi o suprafaţă de contact a adversarului.

Tot ca noutate, la Festivalul Medieval Oradea se vor desfăşura anul acesta turniruri cu lance balsa, care presupun participarea un număr mai mare de competitori şi un tip de lance specială, mai exclusivistă, proiectată să crape la impact. Această competiţie aduce la Oradea 14 cavaleri din Canada, Norvegia, Franţa, Slovacia şi, în premieră, din România.

Spectaculoasele armuri medievale, cântărind în jur de 40 de kilograme, vor fi purtate de către concurenţi în timpul turnirurilor. Caii, antrenaţi special pentru aceste confruntări, vor fi partenerii de nădejde ai cavalerilor iar lăncile balsa vor juca un rol decisiv în impresionantele dueluri.

Turnirurile reprezintă una din principalele atracţii ale Festivalului Medieval, acestea reuşind să ţină publicul prezent cu sufletul la gură zeci de minute. Caii ajung la viteze de peste 30 de kilometri pe oră, iar cavalerii vor trebui să-şi concentreze loviturile ca să-şi demonstreze abilităţile de luptă.

Festivalul Medieval Oradea va fi deschis oficial în 4 iulie, în Piaţa Unirii, într-o manieră grandioasă, cu o ceremonie care include parada coifurilor şi a cavalerilor, paradă de modă, muzică medievală şi spectacol cu spadasini. Această ceremonie va fi un adevărat regal al coifurilor, oferind participanţilor şi spectatorilor o experienţă captivantă şi plină de emoţie.
 

×