x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Plantație de canabis, descoperită sub benzile transportatoare de cărbune dezafectate de la Termocentrala Rovinari

Plantație de canabis, descoperită sub benzile transportatoare de cărbune dezafectate de la Termocentrala Rovinari

de Vali Deaconescu    |    06 Oct 2023   •   13:30
Plantație de canabis, descoperită sub benzile transportatoare de cărbune dezafectate de la Termocentrala Rovinari

Procurorii DIICOT Craiova au desfășurat astăzi percheziții extinse în zona Gorj, în urma descoperirii unei plantații de canabis, care se pare că a furnizat droguri liceelor din zonă. Suspecții au utilizat o metodă ingenioasă pentru a-și proteja cultura de canabis, ascunzând-o în anvelope, astfel încât să o poată muta rapid în caz de pericol. Acestă plantație ilegală a fost descoperită în proximitatea termocentralei Rovinari, sub benzile transportatoare de cărbune dezafectate.

Potrivit surselor, anchetatorii au identificat că o parte semnificativă a acestor droguri era destinată distribuției în școlile din Gorj, ceea ce adaugă o dimensiune gravă acestui caz. Suspecții au fost reținuți și vor fi supuși audierilor în cursul zilei de astăzi.

În paralel, alte operațiuni de amploare au avut loc în Timiș, unde procurorii DIICOT au dezvăluit o plantație de canabis pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. În urma perchezițiilor domiciliare, s-au confiscat cantități semnificative de canabis sub formă de plantă verde, muguri de canabis și canabis ambalat pentru vânzare în Timișoara. Ancheta a relevat că această plantație funcționa încă de la începutul anului, implicând alte două persoane în rețeaua de traficanți de droguri.

„Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, 6 inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.  
Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă,  cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem  de  ţevi și racorduri.

Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere , instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetația densă din proximitatea plantației,  în scopul depistării unor potențiali hoți  dar și pentru  a observa  o eventuală intervenție a  poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre  existența culturii de canabis , au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locații de pe raza județului Timiș.

La  data de 05.10.2023, împreună cu polițiști din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție, pe raza județului Timiș, fiind identificate și ridicate, dintr-un  canton cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, se  desfășoară acțiunea de ridicare a plantelor de canabis ce formează cultura outdoor,   întinsă pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați”, potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT.

Toate cele opt persoane implicate au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi prezentate astăzi în fața magistraților tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Autoritățile continuă să investigheze aceste cazuri de trafic de droguri. Întreaga activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Imagini exclusive: DIICOT caută droguri lângă o unitate strategică a României

×