x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Procesiune tradițională de Floriile catolice pe străzile din București

Procesiune tradițională de Floriile catolice pe străzile din București

de Redacția Jurnalul    |    01 Apr 2023   •   07:20
Procesiune tradițională de Floriile catolice pe străzile din București

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București organizează duminică tradiționala procesiune de Florii pe străzile Capitalei.

Procesiunea va începe la ora 15.00, din Piața „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfințire a tradiționalelor ramuri, și se va încheia la Catedrala Sf. Iosif, având următorul traseu: Piața „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

„Participarea la procesiunea și la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinței și de unitate cu toți creștinii catolici din România și din lumea întreagă. În această zi când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toți oamenii care suferă, din întreaga lume. Parcurgem drumul procesiunii, meditând la suferințele lui Isus, ca să ne deschidem inima și față de suferințele semenilor noștri. Ne amintim de toți cei care sunt singuri și abandonați, de bătrânii care trăiesc acest Paște singuri, departe de copiii lor, de cei bolnavi și suferinzi, care zac în ospicii și spitale. Nu uităm de victimele războiului din Ucraina și de refugiații care petrec Paștele departe de cei dragi. Fie ca Pătimirea și Învierea lui Cristos să ne inspire empatie față de ceilalți, iar iubirea aproapelui să devină o atitudine reală, care să se dovedească în fiecare zi în viața noastră cotidiană și în confruntarea cu problemele oamenilor care au nevoie de ajutor”, afirmă ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea credincioșilor pe străzile orașului – și deschide Săptămâna Sfântă, care face amintirea Pătimirii lui Cristos și culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnului.

(sursa: Mediafax)

×