x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Prahova și Vâlcea

Două elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Prahova și Vâlcea

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2024   •   18:00
Două elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Prahova și Vâlcea
Sursa foto: Ministerul Apararii

Două elicoptere Black Hawk intervin duminică pentru stingerea incendiilor forestiere care au izbucnit în județele Prahova și Vâlcea, a anunțat Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Potrivit sursei citate, cele două elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acționează pentru stingerea incendiilor forestiere produse în zone greu accesibile din județele Prahova și Vâlcea.

Astfel, un elicopter intervine în sprijinul pompierilor de la ISU Prahova în zona localității Bușteni și a reușit, până la ora 17.00, să efectueze 6 lansări de apă. Al doilea elicopter intervine în zona localității Olănești, reușind să lanseze, până acum, peste 120 de tone de apă, pentru limitarea propagării și lichidarea incendiului, în sprijinul pompierilor de la ISU Vâlcea.

Misiunile sunt în desfășurare și vor continua până când incendiile vor fi lichidate, existând posibilitatea suplimentării resurselor aeriene, la nevoie, cu elicoptere Black Hawk din dotarea IGAv și aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elicoptere black hawk incendii