x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați: Autoritățile cumpără opere de artă pentru a sprijini artiștii locali

Galați: Autoritățile cumpără opere de artă pentru a sprijini artiștii locali

05 Iun 2021   •   20:00
Galați: Autoritățile cumpără opere de artă pentru a sprijini artiștii locali

Consiliul Județean Galați cumpără opere de artă ale artiștilor gălățeni. Astfel, sunt sprijiniți artiștii locali și se îmbogățește colecția Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, instituția care va primi noile opere de artă.

Ideea a apărut anul trecut. Atunci, Muzeul de Artă Vizuală, cu bani de la Consiliul Județean Galați, a achiziționat mai multe lucrări ale unor pictori, sculptori și graficieni gălățeni.

Anul acesta, instituția își propune să cumpere peste o sută de lucrări. Un juriu format din specialiști de la București va decide ce opere vor intra în patrimoniul muzeului gălățean.

„Cu excepţia Ministerului Culturii, suntem una dintre puţinele instituţii publice din România care sprijină artiştii plastici locali, mai ales pe cei aflaţi la început de carieră. 50 de artişti plastici gălăţeni şi-au prezentat cele mai bune lucrări realizate în ultimii cinci ani, iar un juriu format din specialişti de la Bucureşti va selecta operele de artă care vor intra în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi. Anul acesta valoarea fondului este de 100.000 de lei, iar pentru achiziţie au fost propuse peste 130 de lucrări de artă”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Operele de artă vor fi expuse în viitorul sediu al Muzeului de Arte Vizuale din Galați. Este primul muzeu al artelor care se construiește în România, în ultimii 30 de ani.

Clădirea comandată de Consilliul Judeţean se construiește în mijlocul unui parc din oraşul Galaţi. Imobilul va avea patru etaje şi o arhitectură modernă.

Pereţii faţadei vor fi de tip ventilat, placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 21 de metri, iar clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se va circula şi sub care vor fi găzduite expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: opere de arta