x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu în Noaptea de Înviere la un operator economic de pe Platforma Săvinești

Incendiu în Noaptea de Înviere la un operator economic de pe Platforma Săvinești

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   07:01
Incendiu în Noaptea de Înviere la un operator economic de pe Platforma Săvinești

Un incendiu puternic a izbucnit în Noaptea de Înviere la un operator economic de pe Platforma Săvinești, județul Neamț. Incendiul s-a manifestat cu flacără și degajări mari de fum. 15 persoane s-au autoevacuat, dar nimeni nu a fost rănit.

Potrivit ISU Neamț, incendiul a fost anunțat în jurul orei 00:05, în hala unui operator economic cu domeniu de activitate în pregatirea fibrelor și filarea fibrelor textile, situat pe platforma Săvinești.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un ventilator de mare capacitate.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la o instalație tehnologică amplasată într-o hală, existând posibilitatea propagării la alte instalații/ utilaje și la întreaga construcție.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru evacuarea fumului din interiorul halei.

A ars instalația tehnologică de prelucrare a firelor sintetice (texturare).

15 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cauza producerii incendiului a fost, cel mai probabil, efectul termic cauzat de o defecţiune apărută pe timpul exploatării.

(sursa: Mediafax)

×