x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE: Salvamontiștii au reușit să-l salveze pe bărbatul care a alunecat pe poteca ce ducea spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş

UPDATE: Salvamontiștii au reușit să-l salveze pe bărbatul care a alunecat pe poteca ce ducea spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   14:20
UPDATE: Salvamontiștii au reușit să-l salveze pe bărbatul care a alunecat pe poteca ce ducea spre Vârful Moldoveanu, în Munţii Făgăraş
Sursa foto: Facebook

Salvamont Argeș a reușit salvarea unui turist, după o intervenție foarte dificilă, în Munții Făgăraș. Bărbatul alunecase pe poteca ce duce spre Vârful Moldoveanu, în această dimineață.

Update 5: "Victima a fost predata ambulantei SMURD. Constient, cooperant. Ne retragem in baze, sau... acasa in marea majoritate".

Update 4: " Am ajuns la victima, l-am imobilizat si incepem extragerea. Ambulanta este deja intrata pe vale, dar va avea nevoie de minimum o ora ca sa ajunga la Stana lui Burnei. Victima are multiple contuzii, isi misca membrele, dar e posibil sa aiba o afectiune a bazinului, care numai radiologic se poate vedea. Estimam predarea la ambulanta, dupa ora 17:00"

Din păcate elicopterele SMURD nu pot efectua misiunea din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Echipa de prim răspuns a Salvamont Argeș este aproape de locul accidentului iar restul salvatorilor din echipele de sprijin, cu echipamentele pentru transportul victimei sunt în desfășurare.

"Update 3 Elicopterul nu poate trece de Caineni, astfel ca operatiunea ramane exclusiv terestra...

Update 2 Avem legatura cu un elicopter SMURD care incearca sa ajunga pe un traseu ocolitor, prin valea Oltului, pentru a aborda zona dinspre sud.

Update 1 Actiunea este mult intarziata pt ca la 14 km in aval de Stana lui Burnei s-a prabusit un versant. Ni s-a trimis un buldoexcavator de la primaria Nucsoara, caruia ii va lua 2-3 ore sa ajunga si sa desfaca drumul, ca sa putem trece cu masinile. Suntem 20 de participanti, in 6 masini...

Salvamont Argeș intervine în Munții Făgăraș, Vârful Moldoveanu, pentru evacuarea unui bărbat ce a alunecat din poteca ce duce spre vârf. Din păcate elicopterele SMURD nu pot efectua misiunea din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Echipa de prim răspuns a Salvamont Argeș este aproape de locul accidentului iar restul salvatorilor din echipele de sprijin, cu echipamentele pentru transportul victimei sunt în desfășurare", a scris Salvamont Argeș, pe pagina oficială de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: interventie salvamont arges turist