x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Oameni disperați după ce apele le-au distrus casele: „Tot ce a fost s-a dus, nu mai avem nimic” 

Oameni disperați după ce apele le-au distrus casele: „Tot ce a fost s-a dus, nu mai avem nimic” 

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2023   •   16:20
Oameni disperați după ce apele le-au distrus casele: „Tot ce a fost s-a dus, nu mai avem nimic” 
Sursa foto: Apele Române

Localitățile Grecești și Sopot, din județul Dolj, sunt cele mai afectate de inundații. Oamenii sunt disperați după ce apele le-au distrus casele.

Zeci de case, sute de hectare de terenuri agricole, drumuri și podețuri au fost acoperite de ape, iar pagubele lăsate de inundații sunt uriașe.

"A plouat și ne-am trezit cu apa mare venind și nu am apucat să luăm nimic. Tot ce am avut le-a luat apa. Ne-a inundat camera în care eram. Tot ce a fost aici s-a dus, nu mai avem nimic. De la primărie ne-au spus că dacă au posibilități ne ajută, dacă nu, nu au nicio putere.

Eu sunt bolnavă cu inima, nu am niciun ajutor, decât pensia de 1.100 de lei. Nu avem nicio putere", spune o localnică, la antena3CNN.

Însă pericolul nu a trecut, avertismentele meteo arată că ploile se extind în centrul și nordul țării. A fost emis Cod roșu de inundații în cinci județe, până duminică după-amiază.

Între timp, premierul Marcel Ciolacu a convocat, duminică, Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.

„Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem legătura cu autoritățile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații", a spus acesta.

A fost aprobată o hotărâre pentru acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare și apă.

Grecești

 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii case disperare grecesti sopot