x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura și s-a rănit grav

Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura și s-a rănit grav

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   23:00
Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura și s-a rănit grav

Un turist în stare avansată de ebrietate a căzut, sâmbătă seara pe treptele Cabanei Curmătura și a suferit un traumatism cranio cerebral cu multiple plăgi. Din cauza ploii, misiunea salvamontiștilor a fost îngreunată. Bărbatul a fost predat echipajului SAJ la ora 4.00 dimineață.

„În cursul nopții precedente, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești a fost solicitat prin apel 112 să intervină la un caz mai "neobișnuit" sferei de activitate. În speță, o persoană în stare avansată de ebrietate a căzut pe treptele Cabanei Curmătura, suferind un traumatism cranio cerebral cu multiple plăgi în regiunea occipitală și frontală. Ceea ce inițial trebuia sa fie o acțiune simplă, pe parcurs s-a dovedit foarte anevoioasă deoarece în condiții de ploaie, drumul de acces spre cabană a devenit impracticabil”, se arată într-o postare pe Facebook a Serviciului Public Local Salvamont Zărnești.

Cu sprijinul administratorului de la Cabana Curmatura și a unui medic rezident aflat la cabană din pură coincidență, persoana în cauză a fost coborâtă cu UTV-ul din dotarea administratiei Cabana Curmatura, spre Prăpăstiile Zărneștiilor, unde a fost predată unui echipaj SAJ.

Misiunea s-a încheiat in jur de ora 4:00 dimineața.

„Pe această cale, dorim să atragem atenția că acest mod bizar de a în inima Parcului Na'ional Piatra Craiului și oriunde pe munte, anulează orice urmă de responsabilitate pentru siguranța proprie și a persoanelor însoțitoare. Decizia de a consuma alcool și mai mult, până la limita putinței umane, nu trebuie asociată sub nici o formă cu activitățile montane! În cazul de față, consecințele puteau deveni mult mai grave dacă nimeni nu ar fi sesizat că persoana în cauză este în afara cabanei, fară gram de reacție asupra celor întâmplate. În incheiere dorim să mulțumim tuturor celor implicați în soluționarea cât mai eficientă a acestui caz: Dispecerat SAJ Brașov, Administrației Cabana Curmatura și nu în ultimul rând, medicului rezident aflat la cabană”, se arată în finalul postării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: salvamont turist ebrietate trepte