x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandal URIAȘ la Primăria Sectorului 1. Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand pentru un miliard de lei neinvestiți

Scandal URIAȘ la Primăria Sectorului 1. Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand pentru un miliard de lei neinvestiți

19 Sep 2022   •   16:35
Scandal URIAȘ la Primăria Sectorului 1. Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand pentru un miliard de lei neinvestiți

Raportul Curții de Conturi a iscat controverse în ședința Consiliului local al Primăriei Sectorului 1 al Capitalei, după ce a dezvăluit că administrația locală dispune de circa un miliard de lei, necheltuiți în cei doi ani de mandat ai edilului Clotilde Armand.

Consilierul local PNL, Dan Podaru, o acuză pe Clotilde Armand de nerespectarea legii deoarece nu a realizat investiții în sectorul pe care îl administrează motivând că nu dispune de fondurile necesare. Acum însă, raportul Curții  de Conturi a dezvăluit că numai în acest an excedentul bugetar se ridică la circa 80 de milioane de euro. 

"În luna noiembrie-decembrie anul trecut, în urma unei înregistrări care a apărut în spațiul public, doamna Clotilde Armand era înregistrată spunându-i unui director economic de la ADP, iarăși ajungem la ADP, să nu realizeze plăți către un anumit furnizor. Era clar și evident în acel moment că există disfuncționalități foarte grave la nivel financiar și economic în această primărie și că legea este încălcată.

Acest raport al Curții  de Conturi vine să atragă atenția asupra unor nereguli foarte grave. Marchează faptul că această primărie pierde sau se află în situația de a plăti ilegal, de a pierde 10 milioane de euro, o situație fără precedent. Și mai face altceva. Anul trecut, primarul  Clotilde Armand ne-a spus în nenumărate rânduri că nu avem bani, că ne aflăm într-o situație de criză. Bugetul din acest an a reliefat faptul că a existat și că există un excedent bugetar. Deci, să traducem pe înțelesul tuturor, un surplus de bani, de 431 de milioane de lei. Ceea ce înseamnă peste  80 de milioane de euro, o sumă impresionantă", a explicat consilierul local.

El a cerut astfel instituțiilor statului să intervină deoarece s-au cheltuit doar 5% din banii alocați investițiilor din cauza lipsei de  profesionalism a edilului. 

"Eu pun întrebarea firească,  dacă și în acest an, din punct de vedere al investițiilor, ne aflăm tot undeva la 5% din bani cheltuiți, și ne aflăm în luna octombrie, oare în acest an excedentul bugetar la ce sumă se va afla? În momentul în care avem în doar 2 ani o sumă aproximativă de un miliard de lei necheltuită, este clar că la nivelul primăriei, cu sau fără raportul Curții de Conturi, și pe anul 2022 se întâmplă lucruri care țin de lipsa de profesionalism, dacă nu chiar se află la limita legii sau a ilegalităților. 

Și de aceea țin să precizez, si atrag atenția tuturor instituțiilor acestui stat, oricare ar fi acestea, DNA, servicii secrete, poliție, Curte de Conturi, guvern că este momentul să intervină până  când viața cetățenilor din sectorul 1 nu este  afectată în mod real și sănătatea acestora", a precizat Dan Podaru.

×