x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Staţiunile turistice din Poiana Braşov au fost asaltate de turişti în minivacanţa de 1 Decembrie

Staţiunile turistice din Poiana Braşov au fost asaltate de turişti în minivacanţa de 1 Decembrie

04 Dec 2017   •   22:00
Staţiunile turistice din Poiana Braşov au fost asaltate de turişti în minivacanţa de 1 Decembrie

Zeci de mii de turişti au vizitat în minivacanţa de 1 Decembrie staţiunile turistice din judeţul Braşov, cei mai mulţi dintre ei preferând Poiana Braşov, unde s-a putut schia pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că în perioada 1-3 decembrie un număr de 23.700 de turişti au trecut pe la turnichetele mijloacelor de transport pe cablu din Poiana Braşov, faţă de 12.000 în luna noiembrie. 

''Numărul este aproape dublu faţă de luna precedentă, iar acest lucru ne determină să apreciem că numărul de turişti se va tripla cu siguranţă în perioada Sărbătorilor de iarnă, când cel mai probabil se va putea schia pe toate pârtiile de pe Domeniul schiabil, dar şi a faptului că toate locurile de cazare din staţiune sunt rezervate. Dacă şi în ziua de 30 noiembrie vremea ar fi permis pornirea mijloacelor de transport pe cablu, numărul turiştilor care le-ar fi folosit era mai mare, dar din cauza vântului puternic acestea nu au funcţionat'', a spus purtătorul de cuvânt. 

Şi la Predeal peste 5.000 de turişti s-au aflat în staţiune în zilele de minivacanţă, 80% din capacitatea staţiunii fiind rezervată. 

''De Crăciun şi de Revelion capacitatea de cazare, adică cele 7.000 de locuri din hoteluri, vile şi pensiuni sunt rezervate în totalitate. Acum lucrăm la programul de divertisment pe care unităţile de cazare urmează să-l desfăşoare în perioada sfârşitului de an. La acest program se adaugă deschiderea sezonului de schi la Predeal, care va avea loc în 29 decembrie, Revelionul 2018 pe pârtie, dar şi alte manifestări şi concursuri care vor avea loc în staţiune până în data de 4 martie 2018, potrivit programului de manifestări stabilit de comun acord cu Primăria Predeal".
Şi la Râşnov, toate cele 3.000 de locuri de cazare de care dispune staţiunea au fost rezervate la sfârşitul săptămânii trecute, fără a lua în calcul turiştii care au venit pentru o zi să viziteze obiectivele turistice din oraş. 

''Cred că putem vorbi fără probleme de peste 5.000 de turişti care au vizitat oraşul nostru în această minivacanţă. Numai la Cetatea Râşnov au fost în perioada 1-3 decembrie 4.600 de turişti. Ne aşteptăm ca de Crăciun şi Revelion numărul de turişti să fie şi mai mare", a precizat, primarul oraşului, Liviu Butnariu. 

De asemenea, şi Castelul Bran şi Biserica Neagră au fost vizitate în această perioadă de 10.000 de turişti, potrivit purtătorilor de cuvânt ale celor două obiective turistice, Bogdana Balmuş şi Frank Thomas Ziegler. La Castelul Bran se lucrează în prezent la programul pentru sărbătorile de Crăciun când vor fi organizate o serie de manifestări dedicate tradiţiilor din zonă. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: turişti