x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava: Franța a donat Ucrainei 27 de autospeciale de pompieri

Suceava: Franța a donat Ucrainei 27 de autospeciale de pompieri

27 Mar 2022   •   22:55
Suceava: Franța a donat Ucrainei 27 de autospeciale de pompieri

Cele 27 de autospeciale de pompieri donate Ucrainei de Protecția civilă din Franța au fost preluate, duminică, de pompierii ucraineni în hubul de la Suceava, a anunțat DSU.

La Suceava au ajuns, aseară, două convoaie umanitare ale Protecției civile din Franța. Acestea au transportat medicamente, echipamente medicale, echipamente de protecție pentru pompieri, dar și 21 de ambulanțe și 27 de autospeciale de pompieri de diferite tipuri: mașini de stingere, o autoscară, cisterne de apă, autospeciale pentru descarcerare, autospeciale multifuncționale.

Pompierii ucraineni au preluat, astăzi, autospecialele donate.

„La plecare, în semn de solidaritate și respect, pompierii militari români au format un culoar, dându-le onorul salvatorilor ucraineni, care de mai bine de o lună de zile luptă în scopul salvării de vieți”, a transmis DSU.

Donațiile s-au realizat prin Centrul Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, construit prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Până acum, prin hub-ul umanitar de la Suceava s-au operaționalizat 17 misiuni de sprijin pentru Ucraina.

×
Subiecte în articol: suceava ucraina franta pompieri