x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Premieră națională: Timișoara va găzdui primul campionat european de padel

Premieră națională: Timișoara va găzdui primul campionat european de padel

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   15:45
Premieră națională: Timișoara va găzdui primul campionat european de padel

Timișoara va găzdui, în premieră națională, o etapă a campionatului european de padel. Este vorba despre un sport la care se folosește racheta și care combină elemente din tenis și squash.

65 de sportivi, băieți și fete, din 12 țări, vor participa la competiția pentru profesioniști organizată de Central European Padel Tour. Întrecerile sportive se vor desfășura în weekend, la baza sportivă Padel Center din Timișoara.

Sportivi profesioniști din Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisia, Ungaria și România vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului. Trei terenuri sunt acoperite și două se află în aer liber, anunță organizatorii.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel în comunitatea europeană. Competiția se desfășoară pe parcursul unui an, cu etape lunare în toate țările. România organizează în premieră această competiție.

„Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanți. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbaliști sau tenismeni că joacă și padel sau că dețin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câștigă acest sport în România. Țară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezența padelului în țara noastră. Este o bucurie și o recunoaștere în plus a calității și performanțelor sportivilor noștri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Padel Center.

Padelul este un sport de rachetă, cu elemente din tenis și squash, care se joacă la dublu, pe terenuri înconjurate de pereți de sticlă. Sportul a fost inventat în Mexic, în anul 1969. Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul în programul celei de-a treia ediții a Jocurilor Europene, care va avea loc în Polonia în acest an.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: timisoara padel campionat