x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de kilograme de carne de vânat şi muniţie confecţionată artizanal, descoperită la domiciliul unui braconier

Zeci de kilograme de carne de vânat şi muniţie confecţionată artizanal, descoperită la domiciliul unui braconier

22 Dec 2015   •   14:20
Zeci de kilograme de carne de vânat şi muniţie confecţionată artizanal, descoperită la domiciliul unui braconier
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din localitatea buzoiană Valea Râmnicului s-a ales cu dosar penal pentru braconaj cinegetic după ce în urma unei percheziţii poliţiştii au găsit la locuinţa sa peste 50 de kilograme de carne de căprior, mistreţ şi iepure, precum şi muniţie confecţionată artizanal.

Activitatea s-a desfăşurat în urma mandatului de percheziţie emis de către Judecătoria Râmnicu Sărat într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Buzău.

'De la domiciliul bărbatului au fost ridicate peste 50 kilograme carne de vânat mistreţ, căprior şi iepure de câmp pentru care acesta nu avea nici un act justificativ. Totodată, în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind modul de deţinere şi asigurare a armamentului şi muniţiei deţinute legal, constând în aceea că una dintre armele de vânătoare a fost găsită în afara spaţiului de depozitare, iar muniţia a fost găsită neasigurată în mai multe locuri din casă şi anexe. De asemenea a fost identificată şi muniţie de vânătoare confecţionată artizanal', a precizat marţi Biroul de presă al IPJ Buzău într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, împotriva bărbatului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, fiind ridicate în vederea confiscării 18 cartuşe de vânătoare.

'Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, cât şi pentru infracţiunea de deţinere ilegală de muniţie', a mai precizat sursa citată.

×
Subiecte în articol: carne de vanat