x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

de Magda Colgiu    |    24 Apr 2008   •   00:00

România în cinci minute

BOTOŞANI. Şapte localităţi au fost afectate de inundaţiile produse de ploile deosebit de puternice care au căzut în noaptea de marţi spre miercuri. Au fost evacuate 82 de persoane. Cel mai grav afectat a fost satul Coşula, unde au fost evacua&



România în cinci minute

BOTOŞANI. Şapte localităţi au fost afectate de inundaţiile produse de ploile deosebit de puternice care au căzut în noaptea de marţi spre miercuri. Au fost evacuate 82 de persoane. Cel mai grav afectat a fost satul Coşula, unde au fost evacuaţi 62 de localnici. Toate persoanele evacuate au fost cazate la Primăria Coşula.

11:45 – PROTEST
MATEEŞTI.
Aproximativ 30 de persoane ale căror locuinţe au fost distruse de alunecarea de teren protestează în faţa Primăriei.
BUCUREŞTI. Doi preoţi au fost opriţi de la slujire şi vor fi trimişi spre judecata Consistoriului Eparhial în urma unor abateri.


11:50 – VREME REA
CONSTANŢA.
Manevrele de intrare şi ieşire a navelor în Portul Constanţa Sud – fluvial au fost suspendate ieri, din cauza vîntului deosebit de puternic. De asemenea, a fost restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea.
PITEŞTI. Zeci de pensionari s-au înghesuit ieri la Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari Argeş, pentru a intra în posesia unor bani cu care să cumpere cele necesare pentru masa de Paşte, în ultima perioadă existînd peste 500 de solicitări în acest sens, transmite Mediafax.


KINGS ON ICE - Plushenko şi Surya Bonaly, la Bucureşti
În această seară, cu începere de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din Bucureşti va avea loc primul spectacol din seria Kings on Ice 2008. Protagoniştii evenimentului vor fi patinatorii Evgeni Plushenko şi Surya Bonaly, al căror show pe gheaţă va fi întregit de recitalul susţinut de Edvin Marton la celebra vioară Stradivarius. Al doilea spectacol din seria Kings on Ice 2008 va avea loc mîine seară, tot la Sala Polivalentă.


DAR DE LA FELICIA - "Lăcaşuri de lumina şi suflet"

Revista Felicia vă aduce în dar azi, în Joia Mare, DVD-ul "Lăcaşuri de lumină şi suflet", o incursiune în lumea bisericilor şi a mănăstirilor din România, adevărate oaze de credinţă, spiritualitate, linişte şi reculegere. DVD-ul prezintă 13 dintre cele mai vechi şi mai frumoase lăcaşuri sfinte din ţară – de la Mănăstirea Curtea de Argeş la Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploieşti – în imagini sugestive alături de confesiuni ale celor care slujesc.


EVENIMENT - Din breasla lăutarilor
O nouă întîlnire cu muzica rapsozilor va avea loc miercuri, 30 aprilie, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru 38. Grigore Leşe, sprijinit de Jurnalul Naţional, vă aduce în cadrul proiectului "Ultimii Rapsozi". Banda lui Nea Alită Piţigoi, din Tîrgu-Cărbuneşti, Gorj, cîntă o muzică în care la mare cinste sînt cîntecele epice, baladele, cîntecele de dragoste şi de joc. (C.A.)


ACASĂ - Lovinescu şi Ierunca, repatriaţi
O aeronavă specială va aduce mîine în ţară urnele funerare ale scriitorilor Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca. Potrivit Administraţiei prezidenţiale, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" se va desfăşura un ceremonial solemn. Momentul comemorativ va avea loc la Ateneul Român, unde urnele funerare vor fi depuse la ora 12:45, urmînd ca, după ora 16:00, să fie aduse, conform dorinţei testamentare, la Casa Lovinescu. Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca au primit Ordinul Naţional "Steaua României". (R.D.)


CAZUL STROESCU - A murit de un diabet nedescoperit
Raluca Stroescu a murit de diabet, avînd în ziua morţii o glicemie de 1.309, susţine familia, care invocă documente medicale, motiv pentru care, la un an de la decesul ei, a depus o plîngere penală împotriva doctorului Angela Culeva de la Centrul Medical Unirea, pe care-l acuză de ucidere din culpă. Medicul este acuzat că nu a intervenit pentru salvarea tinerei, deşi a constatat starea "precară" în care se afla cu cîteva ore înainte de moarte. Raluca, manager de audit la Ernst&Young, a fost găsită moartă la 22 aprilie 2007.


OPERA ROMĂNĂ - Baletul şi arta plastică
Aşteptată vreme de 45 de ani, noua premieră a baletului "Lacul Lebedelor" de Ceaikovski nu a venit singură la Opera Naţională din Bucureşti. Prestigioasa instituţie de cultură a găzduit o expoziţie de sculptură şi grafică a studenţilor şi masteranzilor de la Universitatea de Arte Bucureşti. Ruxandra Săraru, coorganizator al evenimentului prin Fundaţia Radio România, a declarat că expoziţia, ca şi parada de modă din aceeşi zi "sînt un omagiu adus celor care au lucrat la spectacol şi marchează cei 80 de ani de existenţă ai RRA". (S.L.)


DOSARE MINIŞTRI - Codruţ Şereş, la a doua solicitare
Procurorul general al Parchetului Instanţei Supreme, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat ieri Senatul României solicitînd avizul pentru urmărirea penală a lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în dosarul supranumit Hidroelectrica. El este acuzat de sprijinire a unei asociaţii infracţionale şi favorizare la comiterea infracţiunii de subminare a economiei naţionale în dosarul 151/D/P/2007 al DIICOT. Politicianul spune că speră ca Senatul să dea avizul pentru a ajunge la instanţă. (V.F.) Detalii pe site.


ATERIZARE RATATĂ - Incidente la Ziua Forţelor Terestre
Doi paraşutişti au ratat aterizarea la punct fix ieri la Ziua Forţelor Terestre şi au ajuns unul într-un copac, iar altul pe acoperişul unei clădiri din zona Unirii, din centrul Capitalei. Potrivit martorilor, paraşutistul care a aterizat într-un copac din curtea Restaurantului "Bucur" a stat suspendat de crengi aproximativ o oră, pînă cînd poliţiştii şi pompierii au reuşit să-l coboare. Cel de-al doilea paraşutist a aterizat pe acoperişul unei clădiri din aceeaşi zonă. Paraşutiştii nu au fost răniţi.


DE ÎNVIERE - Metroul circulă toată noaptea
 
În noaptea de Înviere, metroul va circula toată noaptea, la intervale de 20 minute între trenuri, conform Metrorex. În zilele de 26, 27, 28 aprilie şi 1 mai 2008, programul de circulaţie al metroului va fi cel corespunzător zilelor de repaos şi sărbători legale. Mai mult, în funcţie de numărul călătorilor înregistraţi, Metrorex va decide introducerea de trenuri suplimentare, în sensul satisfacerii, în bune condiţii, a cererii de transport cu metroul în această perioadă. (Elena Stan)


TRINITAS, la nivel naţional


TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române, va fi retransmis din 24 aprilie 2008, la nivel naţional, în reţeaua de cablu tv a companiei RCS & RDS. Astfel, TRINITAS TV va putea fi recepţionat de aproximativ 75% din publicul potenţial de televiziune din România. Televiziunea Patriarhiei Române a început să emită la data de 27 octombrie 2007, la iniţiativa şi cu binecuvîntarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. TRINITAS TV este parte componentă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, alături de Radio TRINITAS, Ziarul Lumina şi Biroul de Presă şi Comunicaţii. (Loreta Popa)

×
Subiecte în articol: observator