x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Margareta Pâslaru: Un alt Lazarov, al anilor ' 60...

Margareta Pâslaru: Un alt Lazarov, al anilor ' 60...

18 Aug 2009   •   00:00

Faptul ca Valeriu Lazarov m-a descoperit in 1960, dupa ce Ileana Pop ma remarcase la Casa de cultura, ma obliga sa prezint - in calitate de martora a energiei lui inovatoare - un anume aspect, pentru acei care nu l-au cunoscut ca scenarist-regizor al propriilor sale formate.

Creatia artistului nu se rezuma doar la emisiunile din ultimii ani, pe care le-a preluat adaptandu-se cerintelor de piata. Sa nu uitam ca pionieratul lazarovian a schimbat televiziunea anilor '60, prin originalitate, imaginatie, imensa pasiune, spargand tiparele vremii atat la noi, cat si in alte tari.

Pe langa simtul umorului demonstrat in emisiuni de varietati si in propriile-i filme, Lazarov a conceput in 1962 "clipul video muzical" de trei minute, cat dura melodia.
Din fericire, am fost aleasa primelor sale experimente filmand piesele "Vraja ta blanda luna", apoi "Miraculos", " Doua randunici", "Soarele indragostit de Mamaia"in 1963.
Lazarov crease conceptul ce avea sa fie folosit in Statele Unite abia in 1981, numit  MTV - "Music Television".

Tot ce am invatat lucrand cu el, dirijarea luminii in platou, unghiul de filmare, decupajul imaginii pe ritm, mi-a folosit jumatate de veac in televiziune si film, inspirandu-ma sa-mi depasesc limitele.
Cu profunda si vesnica recunostinta,
Margareta Paslaru

×
Subiecte în articol: mass-media