x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 1.000 de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație

Peste 1.000 de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   12:15
Peste 1.000 de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație

Pompierii din întreaga țară au intervenit în ultimele 24 de ore la 155 de arderi necontrolate, care au afectat peste 1.000 de hectare de teren.

Potrivit IGSU, pompierii militari au intervenit marți în 1.710 misiuni, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru stingerea celor 234 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 155 de intervenții au fost la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier (litieră) suprafață afectată fiind de 1.121 de hectare.

În aceeași perioadă, echipajele SMURD au răspuns celor 1.285 solicitări, în urma cărora 1.304 persoane au primit asistență medicală de urgență. Totodată, în 5 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au intervenit în 186 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență.

De asemenea, marți au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Bacău, Brașov și Cluj.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii vegetatie pompieri