x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 200 de proprietari în "Pădurea Îndrăgostiţilor"

200 de proprietari în "Pădurea Îndrăgostiţilor"

de Dana Andronie    |    18 Apr 2011   •   18:40
200 de proprietari în "Pădurea Îndrăgostiţilor"
161704-dsc04452.jpg"Declarăm că nu suntem indiferenţi faţă de viitorul planetei şi dorim să plantăm un copac în Pădurea În­dră­gostiţilor". Ce-i cu această declaraţie? Vă spun din start că toată vina o poartă Lavinia Şandru. Ea, preşedin­te­le Iniţiativei 2003, a declanşat "Ma­ni­festul pentru Sănătatea Pământului" şi tot ea vrea ca "Pădurea În­dră­gos­tiţilor" să existe, nu doar ca titlu de film.

În februarie, când au fost "10 zile de Iubire", s-au ales 200 de cu­pluri care vor avea câte un pom în "Pă­durea Îndrăgostiţilor" din Parcul Iz­vor. Pe 9 mai se va plan­ta primul tei din această pă­dure.

Vor fi de faţă în­dră­gostiţii care au de­cla­rat că se simt responsabili de soarta pla­netei. "Pă­mântul nostru e un miracol, şi nu o groapă de gunoi", spune An­drei Păunescu. Să ne bucurăm de ­miracol, să-l preţuim, să nu ajungă planeta deşertăciunilor. "Când caut comori nu sap în nori, ci în pământ", spunea Bla­ga. Dacă nu ne îngrijim de să­nă­tatea "miracolului", s-ar putea să nu mai avem unde să săpăm după comori.

Să-i urmăm exemplul Laviniei, să fim mai pu­ţin cu capul în nori, şi să ne simţim bine cu picioarele pe pământ. Şi ne pu­tem simţi foarte bine dacă este cu­rat, dacă avem un pom la umbra că­ruia să ne rânduim gândurile, să trăim, în ultimă instanţă. Să trăim omeneşte, nu… bine…!

×