x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 26.000 de locuri pentru absolventii clasei a VIII-a

26.000 de locuri pentru absolventii clasei a VIII-a

17 Mai 2005   •   00:00

Elevii de clasa a VIII-a au inceput de luni inscrierile pentru testele nationale. Pentru a se orienta mai usor cand isi vor completa optiunile pentru alegerea unui liceu, bucurestenii pot vizita pana la 24 mai Targul de Oferta Educationala, care se desfasoara la Palatul Copiilor.


  • de EUGENIA MIHALCEA

  • Studiile privind orientarea elevilor de clasa a VIII-a au aratat, pe parcursul anilor, ca aproximativ 50% dintre ei sunt inca indecisi in privinta orientarii lor cu cateva luni inaintea admiterii la liceu. De asemenea, unii tineri cu potential scolar ridicat nu au incredere in ei si nu stiu foarte bine care sunt liceele si ce oferte au acestea. Pentru anul scolar viitor, in Capitala vor fi 944 de clase a IX-a, mai exact peste 26.000 de locuri la licee si scoli de arte si meserii. Tinand cont ca numarul absolventilor de clasa a VIII-a din Bucuresti este in jur de 20.000 de elevi, numarul de locuri alocate pentru clasa a IX-a va fi suficient pentru toti cei care vor participa la admitere.

    SCOLI DE ARTE. La invatamantul de zi sunt 25.278 de locuri, dintre care 10.774 pe filiera teoretica, 6.300 tehnologica, iar 1.148 vocationala. Cei care nu vor promova testele nationale si doresc sa obtina dupa terminarea a zece clase un certificat de calificare profesionala au la dispozitie 6.356 de locuri la scolile de arte si meserii din Bucuresti. Tinerii care vor sa urmeze un liceu cu predare a unei limbi straine in regim bilingv au la dispozitie 1.232 de locuri, cele mai multe cu limba engleza - 504, urmate de franceza - 308.

    PRIMELE 10 LICEE DIN CAPITALA, DUPA MEDIA DE ADMITERE DE ANUL TRECUT

    ×
    Subiecte în articol: observator locuri