x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident la Giurgiu:Elicopter SRI, în flăcări

Accident la Giurgiu:Elicopter SRI, în flăcări

de Magda Colgiu    |    20 Iun 2008   •   00:00

Un elicopter de tip Alouette, apar­ţinînd SRI, care efectua o misiu­ne de antrenament cu o echipă a bri­găzii antiteroriste a serviciului, a luat foc şi a aterizat de urgenţă, ieri-dimineaţă, în localitatea Grădiştea din Giurgiu

Un elicopter de tip Alouette, apar­ţinînd SRI, care efectua o misiu­ne de antrenament cu o echipă a bri­găzii antiteroriste a serviciului, a luat foc şi a aterizat de urgenţă, ieri-dimineaţă, în localitatea Grădiştea din Giurgiu. În urma acestui accident, trei persoane – doi membri ai echi­pajului şi un luptător antitero – au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. “A fost un exerciţiu curent la acea unitate militară, în urma că­ruia trei persoane au  fost rănite şi au fost transportate la spital. Mie, ca pre­fect, nu mi s-a cerut sprijinul, si­tuaţia fiind gestionată de cei de la uni­tatea militară”, a declarat pentru Rom­pres, prefectul judeţului Giur­giu, Vasile Mustăţea.

Potrivit fostului primar al locali­tăţii Comana, Tudor Dumitru, la Gră­diştea există o şcoală de cursuri superioare de calificare a SRI şi elevii acesteia “mereu fac exerciţii speciale cu salturi din elicopter sau la poligonul de tragere”. El a spus că a auzit elicopterul şi s-a gîndit că se execută din nou exerciţii. Purtătorul de cuvînt al SRI, Marius Bercaru, precizează că cei trei răniţi ar putea fi externaţi în cîteva zile.

×
Subiecte în articol: observator