x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ADMITERE LICEU 2014. Azi încep înscrierile. Vezi calendarul, algoritmul de repartizare şi cum se completează FIŞA DE ÎNSCRIERE

ADMITERE LICEU 2014. Azi încep înscrierile. Vezi calendarul, algoritmul de repartizare şi cum se completează FIŞA DE ÎNSCRIERE

04 Iul 2014   •   08:38
ADMITERE LICEU 2014. Azi încep înscrierile. Vezi calendarul, algoritmul de repartizare şi cum se completează FIŞA DE ÎNSCRIERE
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Înscrierile în învăţământul liceal încep astăzi, 4 iulie, şi se vor încheia pe 9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere cu opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate.

Modul de completare al fișei de înscriere în anul școlar 2014-2015


Între 17 şi 25 iulie candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu începe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor.

Algoritmul de repartizare în licee 2014


Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor patru ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, şi media obţinută la evaluarea naţională, cu o pondere de 75% din total.

Centru special de înscriere pentru candidaţii la admiterea în liceu proveniţi din alte judeţe

    
Candidaţii la admiterea la liceu proveniţi din alte judeţe vor beneficia, în vederea completării opţiunilor pentru unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, de centrul special de înscriere de la Şcoala Gimnazială ''Sfinţii Voievozi''.

Candidaţii se vor prezenta la acest centru cu fişa de înscriere eliberată de unitatea şcolară absolvită de candidat, fişa de înscriere va avea număr de înregistrare şi ştampila unităţii de învăţământ absolvită de candidat, candidaţii care au susţinut proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă/maternă vor aduce, în original, anexa fişei de înscriere pe care este menţionat rezultatul acestei probe, buletin sau carte de identitate.

Potrivit unui comunicat al IŞMB, citat de Agerpres, candidaţii vor fi însoţiţi de părinte / tutore şi se vor putea prezenta la centrul special: vineri, orele 9,00 - 18,00, sâmbătă, orele 9,00 - 18,00, duminică, orele 9,00 - 16,00, luni, 7 iulie, orele 9,00 - 18,00, marţi, orele 9,00 - 18,00.


×