x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte al adunării Comitetului Regional OMS Europa

Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte al adunării Comitetului Regional OMS Europa

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2023   •   20:00
Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte al adunării Comitetului Regional OMS Europa

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol a fost ales vicepreședinte al Comitetului Regional OMS Europa în cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al organizației.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în cadrul sesiunii plenare de marți, ministrul Alexandru Rafila a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declarația de la București din luna martie, care va fi adoptată sub formă de rezoluție la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România.

De asemena, a fost salutată de către statele membre ale Rețelei Sud-Est Europene de Sănătate înființarea la București a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenți și Moașe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

„În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS Europa, doamna secretar de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte a adunării”, a transmis Ministerul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

 

×