x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Alege viaţa!" a salvat vieţi

"Alege viaţa!" a salvat vieţi

de Mara Raducanu    |    12 Apr 2010   •   00:00

Acţiunea "Alege viaţa!", la care au participat 3.400 de poliţişti care au supravegheat traficul rutier cu 900 de aparate radar, pare să fi dat roade.

Comparativ cu data de 9 aprilie 2009 - când au fost 21 de accidente grave, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 19 au fost grav rănite -, situaţia de vineri arată că scopul acţiunii poliţiştilor rutieri a fost în mare îndepli­nit.

Astfel, în intervalul 10:00 şi 20:00, în timpul când a fost derulată acţiunea, s-au produs şapte accidente rutiere, soldate cu rănirea a şapte persoane, fără ca vreuna să decedeze. În urma abaterilor constatate, 654 de şoferi au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Au fost, aşadar, constatate 47 de situaţii în care cei de la volan se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, 133 de cazuri de neacordare a prio­rităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, 75 de cazuri de nerespectare a semnificaţiei culorii roşii a semaforului, 246 de depăşiri neregulamentare şi 153 de cazuri de depăşire cu mai mult de 50 kilometri pe oră a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv.

×
Subiecte în articol: trafic