ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. O idee recurentă bântuie politica românească: anume ca cei care candidează la funcţii de demnitate publică să treacă pe la un psihiatru să primească "binecuvântarea" acestora pentru posturile pe care vor să le ocupe. Din păcate, ideea recurentă nu este fixă aşa că deocamdată nu s-a decis nimic prin lege, în condiţiile în care una dintre multele deficienţe ale votului universal este că oamenii nu au reţineri în a-i vota pe cei care nu au tot şeptelul acasă, iar de pe mansardă vântul le-a luat din ţigle.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În 2011, un grup de senatori UNPR, printre care Liviu Câmpanu, Cezar Măgureanu şi Vasile Nedelcu, au iniţiat un proiect de lege prin care candidaţii la alegerile prezidenţiale să fie obligaţi să vină şi cu o adeverinţă care să ateste că nu sunt luaţi în evidenţă cu boli psihice cronice, adeverinţă vizată de un psihiatru sau psiholog.
Însă categoriile care urmau să intre sub incidenţa prevederii erau mult mai numeroase: miniştri, parlamentari, secretari de stat, primari consilieri locali şi judeţeni şi tot aşa, până la nivelul şefilor de instituţii deconcentrate, spre marea fericire a psihologilor şi psihiatrilor ce urmau să aibă suficienţi muşterii încât să ducă un trai îndestulat pe tot restul vieţii.Mai ales că demnitarii ar fi venit la control anual, iar controlul psihiatric al unui demnitar că nu poate fi făcut în doi ani consecutivi de acelaşi psihiatru. În lipsa acestei adeverinţe, cetăţeanul respectiv şi-ar fi pierdut funcţia.
Citeşte şi Gheorghe Funar promite că va recupera ATLANDIDA şi va introduce în Constituţie DREPTUL LA FERICIRE
În Comisia pentru drepturile omului de la Senat legea a primit raport negativ apreciindu-se că încalcă dreptul la viaţă privată. "Poate iniţiatorii ar trebui să dea dovadă dânşii, să ne prezinte la rândul lor, pentru prima dată, aceste certificate psihologice şi psihiatrice", spunea ironic liberalul Puiu Haşotti. Însă ceva adevăr era în lege, ca dovadă fiind chiar faptul că a fost adoptată fără dezbatere în plenul Senatului, prin aprobare tacită. Din fericire, Camera Deputaţilor a respins legea în calitate de for decizional.O altă iniţiativă legislativă le cerea demnitarilor să depună un cazier medical care să includă toate actele medicale ale acestora, de la reţete pentru supozitoare până la bilete de internare la psihiatrie.
Citeste mai mult pe RTV.NET