x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protecția Consumatorului, „în vizită” la un restaurant italian din Capitală. Ce nereguli au constatat comisarii

Protecția Consumatorului, „în vizită” la un restaurant italian din Capitală. Ce nereguli au constatat comisarii

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   20:45
Protecția Consumatorului, „în vizită” la un restaurant italian din Capitală. Ce nereguli au constatat comisarii

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat și a închis temporar un restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei. Folosea produse alimentare fără data limită de consum, în frigidere murdare.

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic To Go Pronto e Via SRL (La Marilù), cu denumirea comercială, pe site, La Italianu, din sectorul 4 al Capitalei, care activează în domeniul alimentației publice, informează ANPC.

Echipa de comisari CPCMB a constatat că o sesizare se confirmă și, pentru neregulile identificate, au fost applicate următoarele sancțiuni:

- amendă contravențională în valoare de 7.000 lei

- un avertisment

- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

- oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.

Principalele abateri constatate au fost:

- utilizarea unor materii prime/semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum

- folosirea unor agregate frigorifice deteriorate și neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, ventilație ce prezenta depuneri de praf și impurități, chedere depreciate

- utilizarea unor vase de bucătărie cu arsuri și aspect de uzură, precum și a unor ustensile de bucătărie neprofesionale

- lipsa menționării ingredientelor cu potențial alergen și a valorilor nutriționale

- lipsă verificării metrologice a cântarului din unitate

- desfășurarea activității într-un spațiu deteriorate (tavan cu infiltrații și placi lipsă, pereți cu bucăți de faianță spartă)

- depozitarea pastelor deja fierte în agregatul frigorific

- colectarea reziduală în coșuri fără capac.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC restaurant amendă