x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ASPA a preluat un câine din rasa amstaff, folosit de către deţinător pentru a ataca un agent de pază

ASPA a preluat un câine din rasa amstaff, folosit de către deţinător pentru a ataca un agent de pază

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   18:45
ASPA a preluat un câine din rasa amstaff, folosit de către deţinător pentru a ataca un agent de pază
Sursa foto: Facebook

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că a preluat un câine din rasa amstaff, folosit de către deţinător, în cursul săptămânii trecute, pentru a ataca un agent de pază.

"Joi, 17 august, în jurul orei 00,00, poliţiştii Secţiei 26 Poliţie au solicitat prezenţa unui echipaj de intervenţie ASPA pentru a prelua un câine din rasa amstaff. Câinele a fost folosit de către deţinător pentru a ataca un agent de pază în zona intersecţiei bd. Metalurgiei cu str. Drumul Binelui. Intervenţia s-a desfăşurat fără incidente, iar câinele a fost transportat la un adăpost ASPA, unde va rămâne pe toată durata cercetărilor", scrie marţi ASPA, pe Facebook.

Autoritatea le reaminteşte tuturor deţinătorilor de câini din această rasă că este obligatoriu, conform OUG 55/2002, să fie declaraţi la secţia de Poliţie în raza căreia locuiesc, să fie înregistraţi la Asociaţia Chinologică Română, iar în spaţiile publice, precum şi în autobuze sau tramvaie, le este permis accesul doar cu botniţă şi lesă. 

×
Subiecte în articol: amstaff agent paza