x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile slovace reţin permisele de conducere celor care nu achită amenzile!

Autorităţile slovace reţin permisele de conducere celor care nu achită amenzile!

06 Oct 2009   •   00:00



Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care încalcă regulile de circulaţie în Republica Slovacia că autorităţile acestei ţări pot reţine, potrivit legii, permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare al autoturismului, până la achitarea amenzii.

În ultima perioadă, un număr tot mai mare de cetăţeni români s-au adresat Ambasadei României la Bratislava cu solicitarea de sprijin pentru recuperarea permiselor de conducere reţinute de poliţia slovacă, din cauza neachitării unor amenzi.

Într-un comunicat al Ambasadei României la Bratislava  se precizează faptul că  "misiunea diplomatică a României nu poate interveni pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea documentelor reţinute din cauza încălcării legii de către cetăţenii români. Restituirea acestor acte este posibilă numai după achitarea amenzii.

Recomandăm cu insistenţă cetăţenilor români care doresc să călătorească cu autoturismul în Republica Slovacia să achite contravaloarea vignetelor, care trebuie limite pe parbrizul maşinii.

Îi atenţionăm pe cetăţenii români că lipsa acestei vignete poate fi amendată cu o sumă de până la 10 ori contravaloarea vignetei maxime. De asemenea, reiterăm recomandarea de a nu încălca limitele de viteză, de a nu folosi sistemele anti- radar şi de a menţine, în permanenţă, farurile aprinse"


AMENZI PE TERITORIUL SLOVACIEI
● utilizarea sistemelor anti-radar - 150 de euro;
● depăşirea limitei de viteză - de la 50 de euro (poate ajunge şi la 650 de euro pentru depăşirea cu 70 km a limitei de viteză);
● neacordarea priorităţii - începând cu 60 de euro;
● depăşirea într-o zonă interzisă - începând cu 60 de euro;
● neutilizarea centurii de siguranţă - 60 de euro;
● parcarea într-un loc nepermis - începând cu 60 de euro;

×
Subiecte în articol: trafic