x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment: Va fi o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei

Avertisment: Va fi o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei

19 Feb 2022   •   19:46
Avertisment: Va fi o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei
Sursa foto: Facebook

Medicul Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, le recomandă autorităților să pregătească sistemul de sănătate pentru o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19.

Medicul Marius Geantă a analizat un studiu publicat în Nature potrivit căruia insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral sunt mai frecvente la persoanele care au avut COVID-19, faţă de cele care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2.

Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare timp de cel puţin un an după diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai ridicat chiar şi la pacienţii care au trecut prin forme uşoare de COVID-19, spune Geantă.

Riscul este ridicat şi la persoanele cu vârste sub 65 de ani şi care nu prezintă factori de risc adiţionali, precum obezitatea, diabetul sau fumatul.

În acest context, sistemele de sănătate ar trebui să se pregătească de o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19, este concluzia preşedintelui Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

 

×
Subiecte în articol: marius geanta