x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare hidrologică de Cod galben pentru zona Moldovei

Avertizare hidrologică de Cod galben pentru zona Moldovei

13 Feb 2009   •   00:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod galben, începând de vineri, ora 13.00, până sâmbătă, ora 14.00, pentru zona Moldovei.



Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, vineri, că începând cu ora 13.00 şi până sâmbătă ora 14.00, în trei judeţe din nordul şi estul ţării intră în vigoare o avertizare meteorologică de Cod galben, pentru mai multe râuri având în vedere precipitaţiile căzute în ultimele 24 ore şi existenţa stratului de zăpadă.

Cele trei judeţe vizate de atenţionare sunt Botoşani, Iaşi şi Vaslui, iar râurile pentru care s-a emis atenţionarea sunt Jijia, în sectorul Dangeni-Todireni în aval, Miletin pe sectorul în aval Nicolae Balcescu-Sipote-judeţul Botoşani şi Iaşi, Bahlui-judeţul Iaşi, Bârlad superior şi afluenţii săi Vaslui, Stavnic-judeţul Vaslui.

O monitorizare specială se impune pentru raul Miletin zona Sipote-judeţul Iaşi şi pentru râul Jijia la Todireni-judeţul Botoşani.

Meteorologii afirmă că se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale.
Mediafax

×
Subiecte în articol: meteo