x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2011, sesiunea de toamnă: Elevii au susţinut proba scrisă la matematică. Vezi subiectele

BAC 2011, sesiunea de toamnă: Elevii au susţinut proba scrisă la matematică. Vezi subiectele

31 Aug 2011   •   05:41
BAC 2011, sesiunea de toamnă: Elevii au susţinut proba scrisă la matematică. Vezi subiectele

Candidatii inscrisi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat au sustinut, astazi, a doua proba scrisa, respectiv matematica sau istorie. 80.000 de candidati au fost asteptati la proba scrisa la matematica.

Primii elevi care au iesit din salile de examen, care au sustinut proba M2 la matematica, au declarat ca subiectele au fost mult mai usoare decat in vara, informeaza citynews.ro. Ca si in sesiunea anterioara, candidatii au avut de rezolvat trei subiecte importante, fiecare avand valoarea de 30 de puncte.

La primul dintre subiecte, elevilor li s-a cerut sa rezolve sase cerinte, printre care o progresie aritmetica, calculul razei unui cerc, o ecuatie cu logaritmi si o problema cu procente.

Subiectul al doilea a cuprins doua cerinte, prima legata de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compozitie a unei multimi de numere reale. Subiectul al treilea, tot cu doua cerinte, ceva mai complicat decat precedentele, a continut probleme cu functii.

La profilul real, la primul subiect elevilor li s-a cerut sa gaseasca ratia unei progresii geometrice, sa rezolve o functie, o inecuatie, sa gaseasca termeni rationali, sa calculeze distanta la o dreapta si unghiurile unui triunghi. Pentru rezolvarea corecta a fiecaruia dintre acestea, elevii primeau cate 5 puncte.

La subiectul al doilea, elevii au avut de raspuns la mai multe intrebari pornind de la o multime si de la un polinom. La al treilea subiect, elevii au avut mai multe cerinte pornind de la doua functii.

La cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au inscris peste 109.000 de candidati. Potrivit Ministerului Educatiei, pentru proba A s-au inscris 10.568 de candidati, pentru proba B - 260 de candidati, pentru proba C - 11.105 de candidati, proba D - 10.944 de candidati, proba E(a) - 62.348 de candidati, proba E(b) - 945 de candidati, proba E(c) - 78.082 de candidati, proba E(d) - 60.345 de candidati. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afisate la 4 septembrie, iar eventualele contestatii vor putea fi depuse pana la ora 20:00 a aceleiasi zile.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au inscris peste 200.000 de candidati, dintre care 661 au fost eliminati in timpul testelor, pentru frauda.

Bacalaureatul a fost promovat, in prima sesiune, de 45,59% dintre candidati.

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funderiu, elevii prinsi copiind la bacalaureat vor fi eliminati si nu vor mai putea sustine acest examen timp de doua sesiuni consecutive. Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului national de bacalaureat.

×