x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bâlbâiala de la OSIM

Bâlbâiala de la OSIM

de Lavinia Dimancea-Ovedenie    |    08 Sep 2011   •   21:00
Bâlbâiala de la OSIM

Fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu (foto), si-a vazut ieri date peste cap planurile legate de Miscarea Populara. Desi cu o zi inainte, OSIM, prin purtatorul sau de cuvant, comunica Jurnalului National ca soli­citarea fiicei presedintelui de inregistrare a marcii Miscarea Populara se apropie de finalizare si ca va primi fara pro­bleme aviz, pe site-ul OSIM a aparut informatia ca marca a fost refuzata provizoriu. 'Stare legala: ARP to­tal/Total refusal provisionally', a fost verdictul publicat pe site, fara alte detalii in plus. Potrivit prevederilor legale, OSIM transmite un Aviz de refuz provizoriu in cazul in care, in urma examinarii motivelor absolute de refuz, rezulta ca exista unul dintre motivele legale care impiedica inre­gistrarea marcii.

Intr-o astfel de situatie, OSIM cere solicitantului sa prezinte in termen de trei luni un punct de vedere asupra refuzului. Daca solicitantul nu raspunde in termen sau argumentele prezentate nu sunt in masura sa inlature motivele de refuz, OSIM va decide respingerea cererii de inre­gistrare a marcii.

Chestionata asupra deciziei provizorii a OSIM, Ioana Basescu nu a vrut sa comenteze. 'Nu stiu despre ce vorbiti', a declarat sec fiica sefului statului pentru Realitatea.net. Asta in timp ce purtatorul de cuvant al OSIM, Ovidiu Manoel Dinescu, s-a aratat surprins ca pe site-ul institutiei in numele careia comunica a aparut o astfel de informatie. 'Nu exista acest aviz de refuz provizoriu', a precizat Dinescu pentru Jurnalul National. Dupa o verificare insa de cateva minute, Dinescu a constatat ca, intr-adevar, pe site-ul institutiei a fost publicata decizia cu pricina. 'Probabil este o inregistrare de ultima ora. Avizul de refuz provizoriu mai trebuie sa treaca de niste semnaturi', a adaugat incurcat purtatorul de cuvant, promitand ca se va interesa si ca va veni cu precizari legate de dosarul Ioanei Basescu. Dupa apro­ximativ o ora, surpriza. Dinescu a explicat ca pe site a aparut o greseala si ca Ioana Basescu nu are nici un fel de probleme. 'A fost o eroare a exa­minatorului, care a tastat gresit o cifra. Dosarul este in continuare in examinare', a declarat Dinescu pentru Jurnalul National, adaugand ca procedura va fi finalizata cel mai probabil saptamana viitoare sau in cel mult doua saptamani.

In urma clarificarii, decizia nefavorabila Ioanei Basescu a disparut ca prin minune de pe site, cu 'multumiri' catre presa pentru ca a semnalat 'o asemenea eroare'.

×