x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu nu mai vrea tramvai in Panduri

Basescu nu mai vrea tramvai in Panduri

23 Apr 2004   •   00:00

Schimbare de macaz. Primarul general nu mai vrea ca linia tramvaiului 12 sa treaca prin Bulevardul Tudor Vladimirescu si cartierul Panduri, din Sectorul 5 al Capitalei.

El spune ca nu se justifica realizarea unei investitii noi. „Ar fi o eroare sa se distruga mediul ambient de pe Panduri pentru o linie de tramvai, in conditiile in care actualul traseu al tramvaiului 12 este pe Soseaua Progresu, adica la 500 de metri distanta de Panduri", a adaugat Basescu, cu toate ca initial a fost de acord cu proiectul de modernizare. RATB a obtinut de la Primaria Sectorului 5, acum doi ani, un certificat de urbanism pentru investitia la noul traseu al tramvaiului 12, prin strada Razoare - Panduri - Tudor Vladimirescu - Odoarei - Viilor. „Vom returna documentatia la RATB, cu solicitarea de a renunta la aceasta varianta. Vom cere reabilitarea celei de pe Progresu", a completat Basescu.

In documentatia trimisa la Banca Europeana de Investitii (BEI) se prevede ca linia 12 va avea traseul prin Panduri si Tudor Vladimirescu. „Cand am spus ca pe Tudor Vladimirescu si Panduri trebuie tramvai silentios nu am stiut ca acolo nu exista linie. Acum vom trimite la BEI cererea de modificare a documentatiei, asa incat sa reiasa ca vom moderniza actualul traseu al liniei 12, care trece prin Progresu", a subliniat primarul. Este greu de crezut ca un primar general nu cunoaste traseul unei linii de tramvai aflata intr-un program de modernizare cu finantare externa. Probabil apropierea alegerilor l-a facut sa-si schimbe parerea.

×
Subiecte în articol: observator panduri