x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berceanu recunoaşte minciunile de campanie

Berceanu recunoaşte minciunile de campanie

31 Mai 2010   •   00:00
Berceanu recunoaşte minciunile de campanie
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat la Realitatea TV că în timpul campaniei, politicienii au evitat să spună care este adevărata situaţie economică a ţării, admiţând faptul că aceast lucru este o "minciună prin omisiune". Berceanu este de părere că că niciun partid nu ar fi fost atât de "sinucigaş" încât să discute în campanie electorală despre situaţia economică gravă.

Referitor la măsurile de austeritate impuse de Guvern pentru asigurarea echilibrarii bugetare, Berceanu  a declarat: "Aceste măsuri ne fac să stopăm eventual căderea. Şi cred că nu putem să ne gândim la o anumită relansare până nu stopăm căderea. România, de multă vreme, a trăit mult mai bine decât îşi permitea faţă de performanţele economice, productivitate, eficienţă şi toate lucrurile astea".

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că politicienii au minţit până acum în legătură cu situaţia economică reală, liderul PDL a replicat: "Nici n-am spus altceva (că situaţia este gravă, n.r.). Nu neapărat că v-am minţit, dar nu neapărat politicienii au dorit să arate chiar toate feţele situaţiei, aşa cum a evoluat ea. Fiecare formulă politică ce s-a succedat, probabil că şi-a închipuit sau a sperat că lucrurile or să se îndrepte, că ea, acea formulă politică, va reuşi să mai îndrepte, să mai estompeze. Nu cred că e un lucru care s-a întâmplat în România şi nu s-a întâmplat în alte ţări".

La insistenţele moderatorului care a spus că ascunderea situaţiei dramatice în care se află ţara este tot o minciună, Berceanu a admis că este vorba de o "minciună prin omisiune", opinând că niciun partid nu ar fi ieşit în campanie cu dezvăluirea "că ne ducem spre prăpastie".
"Practic, minciuna la care vă referiţi a fost o minciună prin omisiune. Adică n-a existat un partid atât de sinucigaş - cum nici în alte ţări nu cred că sunt asemenea partide sinucigaşe - care în campania electorală sau oricând, dacă pot să n-o facă, doar aşa, pentru dorinţa de a arăta că sunt sinucigaşe, să iasă şi să spună că este extraordinar de rău şi că ne ducem spre prăpastie", a adăugat Berceanu.

Berceanu a afirmat că dacă România ar mai fi avut alegeri, probabil, situaţia economică ar fi fost în continuare ocultată şi "ţinută la capac".
"Şi acum putea să mai meargă şase luni, opt luni sau un an. Dacă cineva voia să ţină "la capac" chestiunea asta, probabil reuşea. Dar cu nişte eforturi şi punând în pericol redresarea - o redresare cu cât o începi mai târziu, cu atât e mai grea (...) Probabil că dacă erau alegeri acum, ar mai fi ţinut până după alegeri, într-un fel, situaţia. Dar asta nu înseamnă că ea nu exista şi nu însemna că dacă izbucnea, nu izbucnea şi mai puternic", a explicat ministrul PDL.
realitatea.net

×
Subiecte în articol: observator radu berceanu