x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berlusconi, tête-à-tête luni cu Boc, marţi cu Băsescu.

Berlusconi, tête-à-tête luni cu Boc, marţi cu Băsescu.

de Aniela Nine    |    Sînziana Stancu    |    29 Mai 2011   •   14:28

Silvio Berlusconi, presedintele Consiliului de ministri al Republicii Italiene va veni luni la Bucuresti pentru o reuniune interguvernamentala romano-italiana care va avea loc la Palatul Victoria, urmand ca marti Berlusconi sa aiba o intalnire si cu presedintele Traian Basescu. Potrivit Guvernului, pe agenda discutiilor se vor afla si subiecte precum comunitatea romaneasca din Italia si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Delegatia ministeriala care il va insoti pe Berlusconi cuprinde si patru ministri: justitiei- Angelino Alfano, economiei-Paolo Romani, de interne- Roberto Maroni, si de externe-Franco Frattini.

Berlusconi va ateriza la Bucuresti in cursul amiezii, la ora 15.15 fiind programata la Palatul Victoria primirea oficiala a premierului italian, urmata de un tête-à-tête de 10 minute cu Emil Boc. Abia dupa ce cei doi oficiali vor fi discutat cele 10 minute in particular va urma momentul oficial al convorbirilor bilaterale. Bilaterale la palatul Victoria vor avea loc sI intre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si Angelino Alfano, ministrul italian al Justitiei, ministrul Economiei, Ion Ariton si Paolo Romani, ministrul italian al economiei si finantelor, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme si Paolo Romani, ministrul italian al economiei si finantelor, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas si Roberto Maroni, ministrul italian de interne. In schimb discutiile intre ministrii de externe vor avea loc, la aceeasi ora, la Ministerul de Externe, unde Teodor Baconschi il va primi pe Franco Frattini, ministrul italian de externe. Discutiile in plenul delegatiilor de la orele 16.00 se vor incheia cu declaratii ale celor doi premieri si o fotografie de familie.

Intalnirea lui Berlusconi cu presedintele Traian Basescu a fost anuntata miercuri de purtatorul de cuvant al Guvernului.

Vizita premierul italian la Bucuresti se suprapune cu ceea ce se anunta deja a fi o infragere electorala pentru partidul lui Berlusconi, caci duminica si luni, in fieful sau din Milano se desfasoara turul doi al alegerilor municipale si regionale.

Candidatul din partidul premierului Silvio Berlusconi, Letizia Moratti, primarul din Milano, risca sa piarda aceste alegeri la care au drept de vot peste 6,5 milioane de alegatori din Italia.

Moratti (PdL), nu a castigat din primul tur si este devansata de adversarul sau, Giuliano Pisapia. Milano, capitala economica a tarii si simbolul "berlusconismului', este miza principala a turului doi de scrutin. Milano este condus de fortele de centru-dreapta de 20 de ani, este orasul natal al lui Berlusconi si gazduieste sediul imperiului mediatic Fininvest. A doua miza ca importanta este orasul Neapole, unde omul de afaceri Gianni Lettieri este favorit in fata candidatului de centru-stanga, Luigi de Magistris.

×