x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocarea posturilor a adus Ambulanţa Galaţi în pragul colapsului. Salvări moderne, complet echipate sunt trase pe dreapta din cauza lipsei de personal

Blocarea posturilor a adus Ambulanţa Galaţi în pragul colapsului. Salvări moderne, complet echipate sunt trase pe dreapta din cauza lipsei de personal

18 Apr 2012   •   09:34
Blocarea posturilor a adus Ambulanţa Galaţi în pragul colapsului. Salvări moderne, complet echipate sunt trase pe dreapta din cauza lipsei de personal

Serviciul Judetean de Ambulanta din Galati se confrunta cu o lipsa acuta de personal. Medicii au plecat in strainatate, iar cei ramasi, impreuna cu asistentele, muncesc pe branci, tura dupa tura, incercand sa faca fata solicitarilor. Paradoxal, exista fonduri pentru angajari, lipseste insa doar o aprobare de la Ministerul Finantelor.

Situatia s-a inrautatit in ultimele luni dupa ce Serviciul de ambulanta din Galati a pierdut aproape 20 de angajati, ajungandu-se in situatia sa existe doar trei sau patru echipaje valide pe o tura, in conditiile in care Serviciul de ambulanta din Galati deserveste o populatie estimata la peste 400.000 de suflete, iar intr-o zi obisnuita telefonul suna la salvare de 120-150 de ori.

"In urma cu circa 20 de ani, se puteau mobiliza nu mai putin de 22 de echipaje. Numarul a scazut treptat, iar situatia este una extrem de dificila pentru cei ramasi, care trebuie sa acopere un numar mare de interventii. Exista situatii in care bolnavii se duc la spital cu mijloace proprii atunci cand au probleme. Din cauza lipsei de personal, suntem nevoiti sa facem un triaj al cazurilor si sa stabilim prioritati", declara Mihai Polinschi, directorul Serviciului de ambulanta din Galati, la sfarsitul anului trecut, pentru Viata Libera Galati.

Grav este faptul ca Serviciul de ambulanta din Galati are banii necesari alocati pentru a angaja cel putin 30 de medici si asistenti, are si salvari moderne, complet echipate, dar trase pe dreapta. Totul, din cauza unei aprobari care trebuie sa vina de la Ministerul Finantelor.

Doctorul Mihai Polinschi, a declarat, pentru Europa FM, ca a trecut un an si jumatate de cand asteapta ok-ul ministerului. Situatia este cunoscuta si la Sanatate, insa pana acum nu s-a intamplat nimic.


×