x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boeing dă afară peste 17.000 de persoane, după pierderi grave în urma scandalurilor succesive

Boeing dă afară peste 17.000 de persoane, după pierderi grave în urma scandalurilor succesive

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2024   •   15:20
Boeing dă afară peste 17.000 de persoane, după pierderi grave în urma scandalurilor succesive

Boeing va reduce aproximativ 17.000 de locuri de muncă şi va amâna prima livrare a avionului 777X, deoarece producătorul de avioane se confruntă cu pierderi tot mai mari şi cu efectele unei greve de câteva săptămâni a celui mai mare sindicat al său, scrie FT.

Directorul general Kelly Ortberg a anunţat reducerile de personal, echivalente cu 10% din forţa sa de muncă, într-un mesaj adresat vineri personalului. „Afacerea noastră se află într-o poziţie dificilă şi este greu să supraestimăm provocările cu care ne confruntăm împreună”, a declarat el.

Problemele financiare s-au agravat la Boeing de la începutul anului, când un panou de uşă a explodat de pe unul dintre avioanele sale 737 Max în timpul unui zbor de pasageri. Autorităţile de reglementare au cerut o încetinire a producţiei pentru a remedia problemele de calitate, ceea ce a redus volumul de numerar care intră în companie.

Luna trecută, 33 000 de lucrători au părăsit uzinele Boeing din statul Washington, după ce membrii sindicatului mecanicilor au respins cu o majoritate covârşitoare un nou contract. Oprirea muncii a stopat producţia avioanelor 767 şi 777 ale companiei, reducând şi mai mult veniturile, punând presiune pe furnizorii şi clienţii săi.

Agenţia de rating al datoriilor S&P a avertizat săptămâna aceasta cu privire la o posibilă retrogradare a obligaţiunilor Boeing la statutul de junk. Analiştii se aşteaptă ca societatea să încerce să strângă cel puţin 10 miliarde de dolari în noi acţiuni pentru a-şi consolida poziţia financiară.

Într-o declaraţie separată, după închiderea pieţei vineri, Boeing a avertizat investitorii că rezultatele sale pe trimestrul al treilea, care urmează să fie publicate la 23 octombrie, vor „recunoaşte impactul” grevei, precum şi cheltuielile din diviziile sale comerciale şi de apărare, scrie Ziarul Financiar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: boeing concedieri pierderi scandal