x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boerica, spatele arabilor

Boerica, spatele arabilor

22 Iul 2004   •   00:00

Reteta: firme-fantoma infiintate sub identitatea unor irakieni inchipuiti, care nu-si plateau niciodata obligatiile catre stat.

CRISTIAN VASILCOIU

Itele afacerilor irakienilor arestati in ultimele zile de procurorii bucuresteni duc la Craiova. Magistratii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca in spatele megaafacerilor cu alcool, derulate de cativa irakieni cu identitati false, se afla controversatul om de afaceri craiovean Genica Boerica. Implicat in ultimii ani in nenumarate returnari ilegale de TVA si evaziuni fiscale de proportii, Genica Boerica nu a fost niciodata luat la intrebari pana mai ieri. Surse apropiate oamenilor de afaceri din Banie precizeaza ca tot ceea ce inseamna afaceri in care apar nume ale unor arabi sunt, de fapt, regizate de Boerica, cel mai bogat oltean.

PREJUDICII. Procurorii bucuresteni au stabilit ca Genica Boerica, doi angajati ai acestuia si irakianul Jamal Sadik Jamal Al Adi au prejudiciat statul roman cu 116 miliarde de lei. Pe scurt, cei trei au infiintat firme-fantoma, sub diverse identitati false, toate de arabi, apoi au derulat, prin intermediul societatilor respective, tranzactii cu alcool care nu au fost niciodata inregistrate in contabilitate. Cele 116 miliarde de lei reprezinta taxele si impozitele care nu au fost niciodata platite, ca urmare a neinregistrarii operatiunilor derulate in contabilitatea firmelor. Boerica si cei doi angajati ai sai, Elena Aurora Popa si Florin Clinciu, au fost trimisi in judecata in stare de libertate, sub acuzatia de evaziune fiscala in forma continuata. Irakianul implicat a fost insa arestat preventiv, fiind, pe deasupra, acuzat de fals si uz de fals.

×
Subiecte în articol: observator boerică