x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borş "magic" la OTV ­ 10.000 de lei porţia

Borş "magic" la OTV ­ 10.000 de lei porţia

de Catalina Iancu    |    20 Oct 2009   •   00:00

CNA i-a servit-o din nou OTV-ului. Fiindcă s-a băgat unde nu-i fierbe oala, postul amintit a încasat o amendă de 10.000 de lei, din cauză că a numit borşul la plic "praf cu chimicale".



"Ciorba" a fost reîncălzită în ediţiile "Dan Diaconescu direct" din 5, 6, 8 şi 12 octombrie, în emisiunile amintite fiind abordate subiecte privind aditivii alimentari folosiţi în diverse produse.

În şedinţa de astăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat sesizările companiilor vizate, precum şi un "document de poziţie" de la International Advertising Association România (IAA România). Una dintre firme a reclamat că prezentatorul Silviu Alupei a adus o serie de acuzaţii referitoare la companie şi a oferit informaţii tendenţioase privitoare la produsele comercializate de aceasta. Pe ecran a fost postat titlul "Prafuri cu chimicale în hrana românilor", iar moderatorul a folosit termeni precum «prafuri», «prafuri superchimizate», «prafuri cu chimicale», pentru a descrie produsele. A spus că sunt «foarte încărcate cu chimicale, foarte încărcate cu E-uri», creând astfel în opinia consumatorilor impresia că produsele cu pricina conţin substanţe chimice dăunătoare sănătăţii", au declarat reprezentanţii unei firme, iar o altă companie a afirmat că "moderatorul şi invitatul acestuia au prezentat publicului o situaţie de natură să provoace panică şi îngrijorare cu privire la calitatea unor produse alimentare aflate pe piaţă".

La propunerea Cristinei Trepcea, CNA a decis să amendeze postul OTV cu 10.000 de lei, pentru încălcarea art. 42, alin. 1, 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

×
Subiecte în articol: mass-media