x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brancusi - "Sarutul", vandut cu 3,6 milioane dolari

Brancusi - "Sarutul", vandut cu 3,6 milioane dolari

de Magda Colgiu    |    03 Noi 2005   •   00:00
Brancusi  - "Sarutul", vandut cu 3,6 milioane dolari

O prima versiune a "Sarutului" lui Constantin Brancusi, datata 1907-1908, a fost vanduta unui dealer britanic pentru 3,6 milioane de dolari.

O prima versiune a "Sarutului" lui Constantin Brancusi, datata 1907-1908, a fost vanduta cu 3,6 milioane de dolari la o licitatie Christie’s, marti seara, informeaza Mediafax, citand cotidianul New York Sun. Sculptura, care este recunoscuta drept un moment de rascruce in cariera artistului, a fost cumparata de un dealer britanic, Ivor Braka. Lucrarea vanduta la licitatie este una dintre primele la care Brancusi a folosit tehnica taierii directe. Aceasta versiune a "Sarutului" a facut pana acum parte din colectia Edward R. Broida. In total, licitatia de arta impresionista si moderna a Casei Christie’s a cuprins 63 de opere, dintre care doar cinci nu si-au gasit cumparator.

IN TOP. Anul acesta, cel mai mare pret inregistrat la vreo licitatie a Casei Christie’s este cel obtinut de o sculptura "Pasare in spatiu" de Brancusi: 27,4 milioane de dolari. Datorita acestui pret-record inregistrat la licitatia din 4 mai, sculptorul roman a urcat pe pozitia a cincea intr-un top al celor mai bine vanduti artisti din lume, realizat de baza de date Artprice pentru primele sase luni ale anului.

×
Subiecte în articol: observator