x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caraş-Severin: Război pe clădirile Ministerului Apărării

Caraş-Severin: Război pe clădirile Ministerului Apărării

21 Ian 2008   •   00:00

Restructurarea din Armată a lăsat judeţul Caraş-Severin fără picior de militar, iar clădirile în care au funcţionat astfel de unităţi sunt părăsite şi se degradează continuu.



Restructurarea din Armată a lăsat judeţul Caraş-Severin fără picior de militar, iar clădirile în care au funcţionat astfel de unităţi sunt părăsite şi se degradează continuu.

La această dată, în Caraş-Severin, în afara unei părţi a angajaţilor de la Comisariatul Militar, în judeţ nu mai există picior de angajat al Ministerului Apărării. Doar fosta fanfară militară a scăpat de la restructurare, fiind trecută în ştatele de plată ale Primăriei Caransebeş.

SCANDAL. Fostele cazarme militare din judeţul Caraş-Severin au ajuns obiect de dispută între consiliile locale, cel judeţean, oameni politici şi chiar grupuri de afaceri sau interese. În Consiliul Judeţean s-a pus în discuţie situaţia poligonului Ştiuca, situat în comuna Zorlenţul Mare, şi Cabana Sebeşul, din staţiunea Muntele Mic. Consilierii au decis promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru scoaterea cabanei din proprietatea Ministerului Apărării, pentru punerea ei la dispoziţia Salvamontului. Deşi au trecut aproape 10 luni de atunci, nici acum situaţia nu s-a clarificat.

Scandal a stârnit, în schimb, clădirea Cercului Militar din Caransebeş, dorită atât de CJ, cât şi de administraţia locală. Primăria locală are un mare deficit la spaţii. Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa de Pensii, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Oficiul de Consultanţă Agricolă sunt acum deconectate de la reţeaua electrică, deoarece proprietarii cărora le-a fost restituit dreptul asupra actualului sediu au trecut la măsuri disperate pentru a-şi recupera bunul. De aceea, primarul Marcel Vela a insistat pentru acordarea clădirii către administraţia locală. Scandalul iscat însă, dar şi procedura dificilă – trecerea imobilului din proprietatea Armatei către altă instituţie nu se poate face decât prin hotărâre de guvern – nu fac decât să amâne rezolvarea situaţiei.
  • Mircea Bogdan

×
Subiecte în articol: observator